søndag 20. september 2009

Nei, dra meg baklengs gjennom livet...

- Livet er en vandring.

En skjønn metafor. Men vi hadde ikke noe valg da vi ble dratt ut på vandring. "Livet er en vandring" høres så poetisk ut, som om det å leve var like vakkert og lekende lett som første verselinje i Norge i rødt, hvitt og blått. Men livet er uforutsigbart, og alt vi ser er fortiden vår.

Vi går baklengs gjennom livet. Og plutselig så ligger vi der på bakken, har snublet over en stokk og slått bakhodet i en benk, på det vi trodde var en lekeplass, mens de rødgrønne har kapret fire nye år på tinget. Andre ganger er det kanskje hyggeligere overraskelser, som turister som dukker opp fra ingensteder, to dager på rad, for å ta bilder mens de påstår at du har en tsjekkisk dobbeltgjenger.

Uansett, på godt og vondt: du kan aldri vite helt sikkert hva som treffer deg.

- Livet er et bakholdsangrep.

4 kommentarer:

 1. Som første angriper må jeg få gratulere med blogg! Er det noe verden trenger mer av, så er det bakholdsangrep.

  Lykke til i bloggeuniverset. Jeg håper det kommer hyppige berikelser til glede for verden.

  -B

  SvarSlett
 2. Takk for gratulasjoner! Kan glede deg med at en jeg har funnet ut at livet mitt har en rød tråd for tiden... Det kommer med andre ord en liten serie med blogginnlegg fra meg ganske snart.

  Er forøvrig ekstra beæret over at du har linket to ganger til bakholdsangrep på bloggen din.

  SvarSlett
 3. Er forøvrig ikke så beæret over at du fjernet den ene av de linkene nå...

  SvarSlett
 4. Dette har jeg ventet på! Du er allerede linket til på bloggen min! Men jeg må si, at neste gang jeg treffer deg, så vil jeg høre mer om denne "tsjekkisk dobbeltgjenger" historien.

  SvarSlett