lørdag 7. november 2009

Smultringen er sluttet

Det har vært litt stille fra meg her på noen dager, men nå er jeg tilbake og nyter en munnbindfri tiværelse etter at smittefaren i følge legen nå skal være over. Og mens jeg har kommet meg etter isolasjonen har jeg hatt et lite bloggeksperiment gående: hvor lang rekke med sammenhengende sammensatte ord kunne jeg få i kommentarfeltet på forrige innlegg?

Vel, ingen servere brøt sammen så vidt jeg vet, men det ble nå likevel en ganske grei rekke: Bakholdsangrep - Angrepsplan - Plantegning - Tegningsproduksjon - Produksjonskostnad - Kostnadsrapport - Rapportmottak - Mottakssenter - Senterkontor - Kontorlandskap - Landskapsarkitekt - Arkitektskole - Skolemassaker. Der følte jeg at det var på tide å stoppe, og den lite koselige, slutten på ordrekka var altså ironisk nok ord nr. 13.

Ansvarlig som jeg er fordømmer jeg selvfølgelig alle former for massakre, men kan jo heller ikke unngå å se at ordrekkeringen - som begynte med bakholdsangrep - tematisk sett er sluttet. Konklusjon på eksperimentet? Sånn halvveis vellykket. Kanskje jeg prøver å slå rekorden senere. I mellomtiden må gjerne andre bloggere teste om de lykkes bedre.

Apropos ringer, så har jeg spist et par smultringer i dag, og hver gang tenker jeg på og fascineres av logikken i følgende barnesang (som litt for ofte slutter etter verset om bussjåføren):

En smultring, en smultring,
det er et hull med smult omkring.
Og er det ikke smult omkring,
så er det ingen smultring.
En smultring, en smultring,
det er et hull med smult omkring.

Tilbake om ikke så lenge.

1 kommentar:

  1. Etter noen geniale poster i svinepåvirket påstand, har altså mine dystreste anntagelser blitt en sukkens realitet - Bakholdsangrep har hatt en negativ eksponential hyppighetsgraf. Man kan kanskje se en likevekt mellom din og bloggen din sin helse, slik at bare en av dere kan være i god form samtidig. Men jeg vil, i tillegg til denne noe knusende kritikken (ment konstruktivt, må vite) rose kvaliteten, som jo alltid må overgå kvantiteten for å unngå inflasjon, og oppmuntre til videre blogging for å motbevise mitt forslag til hyppighetsgraf.

    - B

    SvarSlett