søndag 1. november 2009

...And Found [Part 2]

Hvem sa at lynet ikke slo ned samme sted to ganger? (The Andantes tydeligvis, men den sangen suger...)

Søndag for en uke siden, ganske nøyaktig to uker etter hendelsen jeg beskriver i ...And Found [Part 1] fulgte jeg igjen Nora til bussterminalen etter å ha vært på praksis. Denne gangen hadde jeg passet ekstra godt på alle eiendeler, slik at avskjeden skulle være så smertefri som en avskjed mellom to forelskede forlovede kan være. (sukk...)

Men tror du ikke skjebnen tok saken i egne hender. Noen SKAL åpenbart finne ut at de har mistet noe, annenhver søndag mens Josva er på vei hjem fra praksis. For samtidig som jeg vinket Nora farvel, oppdaget jeg at en dame som skulle med samme buss ikke hadde fått være med. Hun sto bøyd over en bag hun febrilsk lette gjennom flere ganger.

Jeg bestemte meg for å være snill, og spurte om det var noe jeg kunne hjelpe henne med. Mistet lommebok med penger og billetten hjem. "Dette kan bli en interessant natt i Oslo", og "Når jeg ringer samboeren min vet jeg ikke om han kommer til å begynne å le eller gråte". Det ville utvilsomt virket suspekt hvis jeg hadde tilbudt meg å rote i bagasjen hennes jeg også, så jeg stilte heller et par spørsmål.

Hun hadde kommet med fly til Gardermoen tidligere på kvelden, og måtte ha glemt lommeboka på bussen til bussterminalen. Etter å ha spurt den uheldige passasjeren hvilket av de to flybusselskapene hun hadde brukt, trakk jeg diskret fram mobilen og sendte følgende melding til søsteren min, Tone: "Du er ikke tilfeldig vis på jobb for sas-bussen nå?"

Passasjeren rotet litt mer i bagasjen og jeg kom med flere forslag, før telefonen min ringte. Tone var ute og kjørte buss. Jeg forklarte at jeg hadde møtt noen som hadde mistet lommeboka på en buss fra Gardermoen ca 21.00, og fikk nummeret til vakttelefonen. Den nå litt heldige passasjeren takket og ringte nummeret, mens jeg gikk fornøyd hjemover.

Men før jeg hadde kommet meg ut fra bussterminalen vibrerte telefonen min igjen. Da jeg snakket med Tone første gangen hadde hun ikke koblet helt. Det var hun som hadde kjørt bussen fra Gardermoen klokka 21. Nå hadde altså søsteren min funnet lommeboka, til passasjeren som jeg hadde spurt om trengte hjelp, da hun ikke kom med bussen jeg fulgte Nora til.

Hva er sansynligheten for at denne dama skulle miste lommeboka si, og så bli tilbudt hjelp fra broren til bussjåføren fra bussen der hun mista den?

For dere som har lest [Part 1]; Her er en liten fun fact:
Telefonloggen min viser at den siste telefonen fra Tone kom bare et par minutter unna samme klokkeslett som jeg fant månedskortet mitt nøyaktig to uker tidligere.

4 kommentarer:

 1. Hvem vet hva som ville skjedd hvis jeg hadde blitt født to uker senere?

  SvarSlett
 2. Jeg elsker deg, Josva! Også syns jeg du har en skikkelig bra blogg:)Kyss fra jenta di;) <3

  SvarSlett
 3. Denne dobbelthistorien er jo så god at den hadde vært bra selv om den hadde vært usann! Samtidig vil jeg kreditere din hyppige oppdatering. Daglige poster gir dog forventningspress...

  SvarSlett
 4. For noen historier... også er du innmari flink til å fortelle dem og;-) eller skrive dem rettere sagt.. KLEM fra Rut som ikke er så veldig anonym alikevel

  SvarSlett